Ontmoetingscentrum Jonge Ouders

Voor jonge ouders, maar ook voor mensen welke een kindje krijgen of als je vriendin bent van iemand die een kindje krijgt.

Het maakt niet uit of je al een kindje hebt of nog in verwachting bent. In dit centrum kun je terecht voor informatie en advies op verschillende gebieden. Het centrum is ook een plek waar je andere jonge ouders kunt ontmoeten, verhalen kunt delen en ervaringen kunt uitwisselen. Het ontmoetingscentrum is een inloopplek waar je altijd terecht kunt. Kom eens langs voor een bakje koffie of thee! Het ontmoetingscentrum biedt diverse activiteiten:
- een snuffelwinkel waar jonge ouders gratis spullen voor de babykamer, positiekleding, kinderkleertjes en knuffels kunnen shoppen, maar waar ze zelf ook spullen die niet meer nodig zijn kunnen brengen.
- Trotse ouders die een hulpvraag hebben op één of meer leefgebieden en het moeilijk vinden om hulp te vragen vanwege angst voor oordelen vanwege zwangerschap op jonge leeftijd. Ervaringsdeskundigen leggen contact met hen en bieden toegang tot de reguliere hulpverlening.
- Jonge ouder raad, deze bestaat uit jonge ouders en behartigt de belangen van jonge ouders.
- Jonge moeders groep voor moeders tot 23 jaar, deze groep komt elke vrijdagochtend bijeen en er worden dan bij een kopje koffie diverse thema´s besproken.
- 23+ groep, voor moeders van 23 jaar en ouder, deze groep komt op donderdagochtend bijeen en ook daar worden diverse thema´s besproken, afgewisseld door creatieve bijeenkomsten. Op donderdag kan er ook gebruik worden gemaakt van het snuffelwinkeltje.
- Activiteiten: regelmatig worden er leuke dingen georganiseerd voor jonge ouders, zoals bijvoorbeeld Ouder en Kind zwemmen.

Meer informatie

Je vindt het Ontmoetingscentrum ‘Jonge Ouders’ Leeuwarden achter het Friesland College op de kruising Antillenweg/Marowijnestraat. Contactpersoon is Anneke Kramer-Oostra, bereikbaar via 058-2803291 / 06-15319668. Openingstijden: Maandag t/m donderdag 8.45u tot 16.45u. Donderdag 10.00u tot 12.00u 23+ groep. Vrijdag 9.30u tot 12.00u Jonge moedergroep.

Ontmoetingscentrum 'Jonge Ouders' Heerenveen is gevestigd in het Friesland College Abe Lenstra Boulevard 29, 8448 JA Heerenveen. Contactpersoon is Myrthe van der Meer, bereikbaar via 06-22973094. Openingstijden zijn dinsdag 12u tot 16.30u en vrijdag 8.45u tot 16.30u.

Ga voor meer informatie naar de website http://www.ontmoetingscentrumjongeouders.nl/