Macula Café

Het Macula Café Franeker richt zich op Macula Degeneratie, een verzamelnaam voor diverse aandoeningen aan de macula, ook de gele vlek genoemd. MD leidt vrijwel altijd tot slechtziendheid.

Macula Café biedt lotgenotencontact door de hele provincie Friesland en net daarbuiten. Macula Café Franeker staat open voor alle macula aandoeningen, maar de meeste mensen hebben macula degeneratie.
Afdeling Friesland is een kleine, zelfstandige, onderafdeling van de Macula Vereniging Nederland.
Elke laatste donderdagmiddag van de maand zijn er bijeenkomsten van 14u tot 16u. De locatie is Hotel Eetcafé Poort van Franeker, Stationsweg 1. Dit is vlakbij het NS treinstation. Toegang is gratis, consumptie verplicht. Ook begeleiders zijn van harte welkom. Wel graag van tevoren aanmelden.
Ieder jaar wordt er een aangepast museumbezoek georganiseerd en wordt er een bus- of boottrip georganiseerd. In oktober 2016 bestaat de organisatie 10 jaar.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Petra Hofland van het secretariaat van Macula Café Franeker. Dit kan via 0518-470745 of mail naar p.hoflandseelig@gmail.com. Adres gegevens zijn Havenstrjitte 36, 9047 KA Minnertsga.

Joris Groenevelt
058-8443978
j.groenevelt2@upcmail.nl