COC Friesland

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

 

Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en in het buitenland. COC beschikt als één van de weinige LHBT-organisaties ter wereld over een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties.

Actief op tal van gebieden

Het COC is actief op tal van gebieden, met het accent op jong, school, 50plus, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid, cultuur, geloof en internationale belangenbehartiging.
COC Nederland is een federatie van regionale lidverenigingen; er is dus altijd een COC bij jou in de buurt.

Kracht van binnenuit

Onze werkwijze is : we ondersteunen LHBT’s en hetero’s om zélf van binnenuit verandering tot stand te brengen. De kracht van binnenuit heeft vaak meer impact dan beïnvloeding van buitenaf. Bovendien bereiken we méér wanneer miljoenen hetero’s en LHBT’s meedoen bij het streven naar emancipatie, sociale acceptatie en gelijke rechten.

Gedreven voorvechters

Frontliners zijn cruciaal in onze aanpak. Het zijn de gedreven voorvechters in de ‘frontlinie’ van het acceptatieproces. Een lesbische scholier die op haar school met onze steun een Gay-Straight Alliance (GSA) opzet. Een Marokkaanse jongen die we helpen bij het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen zijn gemeenschap. Een Oegandese transgender die we in staat stellen om LHBT - mensenrechtenschendingen bij de VN aan de kaak te stellen. Onderaan deze pagina lees je hoe jij, net als deze frontliners, zelf in actie kunt komen.

Meer informatie

Activiteiten van het COC Leeuwarden zijn o.a:

  • tot 18 jaar
  • 18 tot 26 jaar
  • 50+
  • Transgendergroep
  • mensen met verstandelijke beperking
  • maatjes project asielzoekers
  • vrouwengespreksgroep

contactgegevens:

Tineke Jonk

06-23874647
tinekejonk@live.nl

www.cocfriesland.nl