09 sep 2019

Uitnodiging barbecue 13 september

Beste deelnemers van Hangaut,

De zomerstop van Hang-Aut zit er weer op! En we beginnen het nieuwe activiteitenjaar met smaak. We gaan op vrijdag 13 september namelijk barbecueën bij De Mik in Wommels! 

Lijkt het je leuk om op deze gezellige avond aanwezig te zijn, geef je dan op tot en met dinsdag 10 september door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl of via onze website www.hangaut-leeuwarden.nl. Bekijk hier de uitnodiging.

Groetjes,

Het soosteam

09 sep 2019

Uitnodiging Mama Vita 13 september

Lieve moeders,

Hopelijk hebben jullie een fijne zomer gehad.
Graag nodig ik jullie uit voor de bijeenkomst op vrijdag 13 september aanstaande.
Alle informatie vind je in de uitnodiging die als bijlage is toegevoegd.
Ik wens jullie een fijne week en hoor graag of jullie er aanstaande vrijdag bij zijn in Drachten.
Lieve groet,

Mama Vita Drachten

03 sep 2019

Persbericht Papa & Mama Café

Papa Mama Café over het combineren van werk en gezin

Ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op woensdag 11 september 2019 tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom bij het Papa Mama Café van Carins in Bibliotheek Drachten. Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee kunnen ouders elkaar vrijblijvend ontmoeten. Dit keer is er extra aandacht voor het thema ‘Combineren van werk en gezin’. Als je als ouder werkt, moet je een balans vinden tussen je gezin en je baan. Werk kan stressvol zijn, dat kan invloed hebben op je gezin. Aan de andere kant kan je gezin ook stress opleveren, waardoor je gestrest op je werk komt. Hoe kun je wat relaxter door het leven gaan? Vooraf aanmelden is wenselijk maar gewoon binnenlopen mag ook. Er is een oppas aanwezig die in de buurt van de ouders samen met de kleintjes spelletjes kan doen of een boekje kan voorlezen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdrachten.nl/activiteiten.

30 jul 2019

Inspiratiesessie was een succes

Op woensdag 26 juni was er weer een inspiratiesessie, deze keer bij Van der Valk in Hurdegaryp, deze was georganiseerd voor mensen  uit de zorg en het sociaal domein in de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast Fryslân.  

De mensen konden kiezen uit 3 workshops:  

Diavantis (gezonde leefstijl voor mensen met Diabetes type 2 met als doel van hun diabetes af te komen). Deze workshop was interactief doordat aan de deelnemers werd gevraagd om vragen te beantwoorden.   

FitConnect (Connect your food, wat gezonde voeding met je lijf kan doen), in deze workshop werd een smoothie bereid die alle deelnemers konden proeven. 

LifeGoals (Move to inspire, inspire to move, over gezonde leefstijl in combinatie met bewegen). In deze workshop werd een ervaringsverhaal verteld van iemand die van een leven op straat doorgroeide naar medewerker van LifeGoals 

Er was veel belangstelling voor de workshops en die zijn ook heel enthousiast ontvangen. 

15 jul 2019

Nieuwe gespreksgroep in Leeuwarden

Regio Noord start in september 2019 weer een gespreksgroep voor ouders van een overleden kind. De bijeenkomsten zullen eens in de drie weken in Leeuwarden plaatsvinden op dinsdag. De data zijn als volgt: dinsdag 24 september, 15 oktober, 5 november, 26 november en 17 december, steeds om 14.00 uur aan de Tesselschadestraat 8a bij AanZet. De gespreksgroep zal worden geleid door Claasje Nicolai en Hieke de Vries.

Per middag gaan we een thema aansnijden, bijvoorbeeld de crematie/begrafenis, of rouw en werk, of hoe gaat het in je eigen familie. Er zijn al enkele deelnemers, maar er kunnen nog mensen bij.

Heb je belangstelling, geef je dan op voor 24 september 2019 via noord@oudersoverledenkind.nl

05 jun 2019

Botanisch tekenen bij Ixta Noa

Wij gaan op woensdagochtend 12 juni vanaf 10.00 uur als creatieve activiteit huisjes botanisch tekenen. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo aansluiten!

01 mei 2019

Lotgenoten Groep Suïcidale Gedachten

Bij Ixta Noa Leeuwarden gaat vrijdag 10 mei een nieuwe lotgenotengroep van start. Het gaat om een groep waarin je in een veilige omgeving kunt praten over je suïcidale gedachten met anderen die dezelfde soort gedachten hebben.
De bijeenkomsten van de lotgenotengroep vinden 1 keer in de twee weken op vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur plaats in het Praktijkhuis van Ixta Noa (Willemskade 23, Leeuwarden). De bijeenkomsten hebben een reeks van 8 bijeenkomsten met dezelfde begeleiders.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Je kunt je hiervoor aanmelden via mail: lotgenoten@suicidepreventiecentrum.nl