23 mei 2019

Creatieve ochtend Ixta Noa

Wij gaan op woensdagochtend 29 mei vanaf 10.00 uur als creatieve activiteit glazen beschilderen/decoreren. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo aansluiten!

21 mei 2019

Prikkelarme kermis 8 juni

Geachte heer, mevrouw
De 3e editie komt er weer aan van de Prikkelarme kermis !
Wij willen u graag op de hoogte brengen dat er ook dit jaar weer een Prikkelarme kermis in Heerenveen.
Een kermis speciaal voor mensen met een beperking zoals :  Autisme, Adhd, Add, Pdd -Nos, ouderdom, downsyndroom en andere lichamelijk en geestelijke beperkingen.

LEES MEER

20 mei 2019

Uitnodiging eten bij Smoel

Beste deelnemers van Hangaut,

De komende activiteit is simpel en gemakkelijk uit te leggen. Gewoon samen een avondje lekker eten bij kunstwerkplaats Smoel!

Dus, lijkt het je leuk om op deze gezellige avond aanwezig te zijn, geef je dan op tot en met woensdag 22 mei door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl of via onze website www.hangaut-leeuwarden.nl

Bekijk hier de uitnodiging.

Groetjes en hopelijk tot dan!
Het soosteam
06 mei 2019

Uitnodiging midgetgolf 11 mei

Beste deelnemers van Hangaut,

Deze uitnodiging heeft een heel hindernissenparcours afgelegd voordat hij nu bij jullie op de digitale deurmat valt , maar de tijd om je voor het midgetgolfen op te geven is nu echt van slag gegaan! Hoewel er is nog één laatste hindernis… In de uitnodiging staat dat dat je je tot 9 april kunt opgeven, maar dit moet natuurlijk zijn dat je je kunt opgeven tot en met 9 mei.

Dus, lijkt het je leuk om op deze gezellige middag aanwezig te zijn, geef je dan op tot en met donderdag 9 mei door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl of via onze website www.hangaut-leeuwarden.nl

Groetjes en hopelijk tot dan!

Het soosteam

01 mei 2019

Lotgenoten Groep Suïcidale Gedachten

Bij Ixta Noa Leeuwarden gaat vrijdag 10 mei een nieuwe lotgenotengroep van start. Het gaat om een groep waarin je in een veilige omgeving kunt praten over je suïcidale gedachten met anderen die dezelfde soort gedachten hebben.
De bijeenkomsten van de lotgenotengroep vinden 1 keer in de twee weken op vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur plaats in het Praktijkhuis van Ixta Noa (Willemskade 23, Leeuwarden). De bijeenkomsten hebben een reeks van 8 bijeenkomsten met dezelfde begeleiders.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Je kunt je hiervoor aanmelden via mail: lotgenoten@suicidepreventiecentrum.nl

09 jan 2019

Workshop HOP bij Ixta Noa

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jóuw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is. Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: Eerlijk, Open en Trots.

Wat kan de HOP voor je betekenen?
– Meer grip krijgen op je eigen leven – baas in je eigen bestaan;
– Het kan tot steun zijn om jezelf geestelijk en sociaal beter te laten voelen;
– Je zoekt zelf uit wat goed werkt bij jou;
– Positieve effecten uit je eigen ervaringen halen;
– Positieve ervaringen van anderen gebruiken.

Voor wie
Voor iedereen die zich afvraagt wat hij met anderen kan/moet delen en wanneer vertel je iets wel en wanneer niet

Aanmelden voor deze drie daagse training kan in het Praktijkhuis aan de Willemskade of via koos@ixtanoa.nl

Geplande datums:

28-01, 11-02 en 25-02, elke keer van 09:30 – 12.00 uur

07 jan 2019

Activiteitenschema Hangaut + uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst

Beste deelnemers van Hangaut,

Wij van het soosteam wensen jullie allemaal een heel mooi en gelukkig 2019 toe! Misschien dat Hang-Aut een stukje hieraan bijdraagt, want ook in 2019 organiseren we weer veel activiteiten. Welke activiteiten het dit halfjaar zijn kun je zien op het activiteitenschema, dat we als bijlage hebben toegevoegd bij dit mailtje.

Ook dit jaar maken we bij elke activiteit een uitnodiging. Deze uitnodiging zetten we op onze website hangaut-leeuwarden.nl  en sturen we aan iedereen wiens e-mailadres in onze verzendlijst staat. Als je wilt kun je aan onze verzendlijst toegevoegd worden door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl.

Wat wel nieuw is, is dat we van de mensen die zich opgeven hun telefoonnummer vragen. Het is in 2018 toch een paar keer gebeurd dat we een deelnemer zijn misgelopen, omdat die iets later bij de afgesproken plaats kwam. Dan is het handig dat wij deze persoon kunnen bellen en zo nodig wat langer blijven wachten voordat we naar de activiteit toe gaan. Dat is ook het enige waar wij de telefoonnummers voor gebruiken.

Tenslotte willen we jullie meteen uitnodigen voor de eerste activiteit van 2019. Dat is de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, die we dit keer houden in het nieuw geopende café Loetje in Leeuwarden.  Wil jij hier bij zijn, dan kun je je tot en met woensdag 9 januari opgeven door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl of via onze website hangaut-leeuwarden.nl.

Groetjes en hopelijk tot dan!

Het soosteam

Locatie station Leeuwarden
09 mei 2018

Verslavingsgroep bij Ixta Noa

Vanaf 30 januari starten we bij Ixta Noa Leeuwarden met een wekelijkse verslavingsgroep op de dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

Heb je een verslaving gehad of ben je nog in herstel en heb je behoefte om met lotgenoten jou ervaring te delen?
Loop je nog tegen dingen aan, zit je tussen behandelingen in of ben je net klaar met je behandeling?

De nazorggroep gaat over delen van ervaringen op verslavingsgebied, hoe ga je ermee om in je dagelijks leven, waar loop je nog tegen aan. Dit zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de wekelijkse bijeenkomst aan de willemskade 23 bij Ixta Noa

Voor vragen of om je aan te melden, bel je naar het Praktijkhuis van Ixta Noa Leeuwarden : 058-2133997 of mail je naar leeuwarden@ixtanoa.nl
Er zijn geen kosten aan verbonden.