03 feb 2020

Mama Vita bijeenkomst 7 februari 2020

Lieve moeders,

Bijgaand ontvangen jullie de uitnodiging voor onze Mama Vita bijeenkomst van vrijdag 7 februari as.

Deze ochtend gaan we ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen! We kunnen de ochtend naar behoefte invullen. We maken er een gezellige ochtend van!

Meer info vind je in de uitnodiging die als bijlage is toegevoegd.

Wil je me uiterlijk woensdag aanstaande laten weten of je komt?

Hopelijk zien we elkaar vrijdag aanstaande!

Fijne avond!

Hartelijke groet,

Mama Vita Drachten

27 jan 2020

Uitnodiging poolen zaterdag 1 februari

Beste deelnemers van Hangaut,

De drukte van de nieuwjaarswensen ligt achter ons en ook de kerstversieringen zijn inmiddels al weer opgeruimd. Tijd dus om eens lekker een middagje te ontspannen, bijvoorbeeld door met een groepje gezellig te gaan poolen. Lijkt je dat wel leuk, dan komt dat goed uit. Want dat is nu de komende activiteit die we organiseren en wel op zaterdag 1 februari Je vindt zoals gewoonlijk de uitnodiging als bijlage bij dit bericht en je kunt je tot en met vrijdag 31 januari opgeven door een mailtje te sturen naar: hangaut.leeuwarden@humanitas.nl of via de website www.hangaut-leeuwarden.nl

Groetjes en hopelijk tot dan!

Het soosteam

 

02 jan 2020

Nieuwjaarsbijeenkomst HangAut

Beste Deelnemers,

Het Soosteam wenst jullie allen een fantastisch en gezond 2020!!! Het nieuwe jaar is daar dus heeft Hang-Aut een nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd op vrijdag 10 januari in Smoel om het nieuwe jaar met onze deelnemers in te luiden.Het wordt een gezellige avond met hapjes en drankjes.

LEES MEER

16 dec 2019

NNZF Nieuwsbrief december 2019

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van de Stichting NNZF December 2019

In de nieuwsbrief vind je o.a een voorwoord van de voorzitter, een uitgebreide uitleg van Annelies van der Laat over oa wat de ggz betekenen kan voor nabestaanden. Een boekrecensie en Henriette van de Burg stelt zich voor, zij is èèn van de begeleiders van de lotgenoten groep
 
Alle leden van de Stichting wensen jou en je familie hele goede feestdagen en een gezond 2020
16 dec 2019

Groengrijsbus in Friesland

Friezen met een smalle beurs kunnen voortaan samen op een voordelige manier uitstapjes maken. Zaterdag is daarvoor de Groengrijsbus in gebruik genomen.

LEES MEER

03 okt 2019

Nieuws van AIC

Ik wil u graag op de hoogte brengen van wat er dit (school) jaar allemaal te doen is bij het Autisme Informatie Centrum in Harlingen. Alle informatie over de openingstijden en de data voor gespreksgroepen voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en voor partners van mensen met autisme, is te vinden in de bijgesloten documenten. Misschien wilt u de poster(s) printen en ophangen.

LEES MEER

30 sep 2019

Nieuwe zelfhulpgroep voor mensen met suïcidale gedachten

Goedemiddag,

Op donderdag 17 oktober starten we met een nieuwe zelfhulpgroep voor mensen met suïcidale gedachten.

Het open kunnen praten over het hebben van suïcidale gedachten kan zorgen voor veel opluchting bij de mensen die daar mee rond lopen. De schaamte (zelf stigma) is vaak te groot om er met iemand uit de omgeving over te praten. Het praten met mensen die met dezelfde gedachten rondlopen geeft herkenning en begrip, wat voor veel mensen de druk verminderd. Het er samen over hebben kan ook handvaten leveren waardoor het omgaan met die gedachten makkelijker wordt.

De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen die het zelf ook hebben meegemaakt, die weten hoe fijn het is als je er een keertje gewoon over kunt praten.

Aanmelden, of informatie inwinnen, kan via de website www.suicidepreventie.nl of het mailadres info@suicidepreventiecentrum.nl.

Als bijlage vindt u twee flyers die u eventueel aan belangstellenden mee kunt geven of op kunt hangen in ruimtes waar bezoekers van uw organisatie komen (wachtkamer etc).

30 jul 2019

Inspiratiesessie was een succes

Op woensdag 26 juni was er weer een inspiratiesessie, deze keer bij Van der Valk in Hurdegaryp, deze was georganiseerd voor mensen  uit de zorg en het sociaal domein in de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Noardeast Fryslân.  

De mensen konden kiezen uit 3 workshops:  

Diavantis (gezonde leefstijl voor mensen met Diabetes type 2 met als doel van hun diabetes af te komen). Deze workshop was interactief doordat aan de deelnemers werd gevraagd om vragen te beantwoorden.   

FitConnect (Connect your food, wat gezonde voeding met je lijf kan doen), in deze workshop werd een smoothie bereid die alle deelnemers konden proeven. 

LifeGoals (Move to inspire, inspire to move, over gezonde leefstijl in combinatie met bewegen). In deze workshop werd een ervaringsverhaal verteld van iemand die van een leven op straat doorgroeide naar medewerker van LifeGoals 

Er was veel belangstelling voor de workshops en die zijn ook heel enthousiast ontvangen. 

15 jul 2019

Nieuwe gespreksgroep in Leeuwarden

Regio Noord start in september 2019 weer een gespreksgroep voor ouders van een overleden kind. De bijeenkomsten zullen eens in de drie weken in Leeuwarden plaatsvinden op dinsdag. De data zijn als volgt: dinsdag 24 september, 15 oktober, 5 november, 26 november en 17 december, steeds om 14.00 uur aan de Tesselschadestraat 8a bij AanZet. De gespreksgroep zal worden geleid door Claasje Nicolai en Hieke de Vries.

Per middag gaan we een thema aansnijden, bijvoorbeeld de crematie/begrafenis, of rouw en werk, of hoe gaat het in je eigen familie. Er zijn al enkele deelnemers, maar er kunnen nog mensen bij.

Heb je belangstelling, geef je dan op voor 24 september 2019 via noord@oudersoverledenkind.nl