14 jan 2019

Uitnodiging Mama Vita 18 januari

Lieve moeders,

Graag nodig ik jullie uit voor de Mama Vita bijeenkomst op vrijdag 18 januari aanstaande.

Een nieuw begin van 2019 door deze ochtend er bij stil te staan hoe het jaar 2018 voor je is geweest, waar je nu staat en wat je komend jaar graag anders zou willen.
Meer informatie vind je in de uitnodiging die is bijgevoegd.

Laat je even via de mail weten of je komt?

09 jan 2019

Workshop HOP bij Ixta Noa

Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jóuw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is. Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: Eerlijk, Open en Trots.

Wat kan de HOP voor je betekenen?
– Meer grip krijgen op je eigen leven – baas in je eigen bestaan;
– Het kan tot steun zijn om jezelf geestelijk en sociaal beter te laten voelen;
– Je zoekt zelf uit wat goed werkt bij jou;
– Positieve effecten uit je eigen ervaringen halen;
– Positieve ervaringen van anderen gebruiken.

Voor wie
Voor iedereen die zich afvraagt wat hij met anderen kan/moet delen en wanneer vertel je iets wel en wanneer niet

Aanmelden voor deze drie daagse training kan in het Praktijkhuis aan de Willemskade of via koos@ixtanoa.nl

Geplande datums:

28-01, 11-02 en 25-02, elke keer van 09:30 – 12.00 uur

08 jan 2019

Filmavond AIC Harlingen 22 januari

07 jan 2019

Activiteitenschema Hangaut + uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst

Beste deelnemers van Hangaut,

Wij van het soosteam wensen jullie allemaal een heel mooi en gelukkig 2019 toe! Misschien dat Hang-Aut een stukje hieraan bijdraagt, want ook in 2019 organiseren we weer veel activiteiten. Welke activiteiten het dit halfjaar zijn kun je zien op het activiteitenschema, dat we als bijlage hebben toegevoegd bij dit mailtje.

Ook dit jaar maken we bij elke activiteit een uitnodiging. Deze uitnodiging zetten we op onze website hangaut-leeuwarden.nl  en sturen we aan iedereen wiens e-mailadres in onze verzendlijst staat. Als je wilt kun je aan onze verzendlijst toegevoegd worden door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl.

Wat wel nieuw is, is dat we van de mensen die zich opgeven hun telefoonnummer vragen. Het is in 2018 toch een paar keer gebeurd dat we een deelnemer zijn misgelopen, omdat die iets later bij de afgesproken plaats kwam. Dan is het handig dat wij deze persoon kunnen bellen en zo nodig wat langer blijven wachten voordat we naar de activiteit toe gaan. Dat is ook het enige waar wij de telefoonnummers voor gebruiken.

Tenslotte willen we jullie meteen uitnodigen voor de eerste activiteit van 2019. Dat is de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst, die we dit keer houden in het nieuw geopende café Loetje in Leeuwarden.  Wil jij hier bij zijn, dan kun je je tot en met woensdag 9 januari opgeven door een mailtje te sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl of via onze website hangaut-leeuwarden.nl.

Groetjes en hopelijk tot dan!

Het soosteam

Locatie station Leeuwarden
07 jan 2019

Nieuwsbrief LFB Wolvega

Nieuwsbrief LFB Wolvega

December 2018

Dag lezers,

2018 is voorbij gevlogen.

Wat is er veel werk verzet en wat een hoogtepunten waren er. Deze kun je allemaal lezen in deze nieuwsbrief.

De projecten: Dromen durven doen, dialogen van Zorg Verandert, Samen Sterk dagen en de workshops van de kwaliteitsagenda zijn goed afgesloten. We hebben met veel plezier eraan meegewerkt.

In 2019 gaan we weer verder met nieuwe opdrachten en projecten. We zijn ook druk bezig om weer nieuwe STERKplaatsen in het noorden op te zetten.

We willen iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat wij ons werk kunnen doen om mensen met een verstandelijke beperking te versterken en daardoor mee kunnen doen.

LFB Wolvega

De redactie:

Communicatiegroep

VN-verdrag bijeenkomst provinciehuis in Assen

We zijn 19 oktober uitgenodigd door de Oudervereniging Drenthe om met 4 personen vanuit de LFB naar het provinciehuis in Assen te gaan, om mee te praten. De Opening werd gedaan door gedeputeerde Henk Jumelet. Deze bijeenkomst ging over het WMO en WLZ dagbesteding.

Lees meer

Blinde vlek bijeenkomsten ROC Friese Poort

Wouter en Frank hebben vier keer de workshop ‘Hé dat is gek, een blinde vlek!’ gegeven aan derdejaarsstudenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg van de Friese Poort. Deze zijn gegeven in Leeuwarden, Dokkum en Burgum.

Lees meer

Samen Sterkdagen
De LFB heeft meegewerkt aan vier Samen Sterk dagen in Rosmalen, Bilthoven, Losser en Rijswijk. Hier hebben ervaringsdeskundigen verschillende workshops gegeven voor mensen met een beperking, cliëntenraden, gemeente ambtenaren, medewerkers van het Ministerie van VWS en zorgprofessionals. De workshops die er werden gegeven waren ‘Oog voor de ander’, ‘VN-rechten’ en ‘De verandering’.

Lees meer

Jeanet & Henk achter de kraam in Vries

Einde stage Anne Tuinhof

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij de LFB. Ik heb iedere maandag samengewerkt met Corrie. We konden het goed met elkaar vinden en daarom ging het samenwerken heel erg goed.

Lees meer

Werkveldenmarkt NHLStenden Leeuwarden
Appelboom(pje) namens Zorg Verandert
Knoopgala in Carré Amsterdam
11 december 2018
Prijsuitreiking Toezicht sociaal Domein
8 november 2018
Yta tussen de Zwarte Pieten bij de Kinderkei
Theo met zijn nieuwe schort: Iedereen gelijk? Da’s pas rijk!
Voorstellen stagiaires Alysha, Anneke, Kim & Renee

Afgelopen september zijn er 4 nieuwe stagiaires gekomen bij ons. Om ze beter te leren kennen stellen ze zich even voor:

Alsyha
Graag wil ik mijzelf voorstellen. Mijn naam is Alysha de Jong, ik ben 19 jaar en ik woon in Heerenveen. Ik zit in het 3e en ook laatste jaar van de opleiding Sociaal Werk op de Friese Poort in Leeuwarden.
Lees meer

Anneke
Ik ben Anneke en 23 jaar. Ik doe de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening (mwd) op de NHL/Stenden in Leeuwarden en ben nu derdejaars.
Lees meer

Kim
Ik ben Kim van der Goot, ik ben 18 jaar en ik woon in Wolvega. Ik volg de opleiding sociaal cultureel werk op het ROC Friese Poort in Leeuwarden. Deze opleiding heb ik gekozen omdat het een brede opleiding is en je dus veel mogelijkheden voor in de toekomst hebt.
Lees meer

Renee
Mijn naam is Renee Grevelink. Ik ben 19 jaar en woon in Wolvega. Ik voetbal bij FC Wolvega/VWC. In het weekend ga ik vaak gezellig wat drinken met vriendinnen. Ik werk als pizzabezorgster bij Bella Italia in Wolvega.
Lees meer

Dementietafel Friesland

Dinsdag 30 oktober was er een dementietafel in het Odensehuis in Leeuwarden.  Er waren vier groepen van 12 personen waaraan professionals en familieleden. Deze dialoog werd georganiseerd door Zorg Verandert, Kansplus en de LFB.

Dromen over wonen Assen

Op woensdag 19 september zijn we met 6 personen, Henk, Jeanet, Kleis, Anne en Volken, van de LFB uit Wolvega naar Assen gegaan. Het was een bijeenkomst over: Dromen over wonen – Wat kan het VN-verdrag betekenen?

Corrie Bentum 50 jaar

Ik ben zondag 14 oktober 50 jaar geworden. Dit heb ik gevierd met mijn broers Albert en Egbert die op dezelfde dag geboren zijn, we zijn een drieling.

Prijsuitreiking Handhaving en Toezicht 2018

Inspecties winnen innovatie prijs Handhaving en Toezicht 2018 wat ook in de gemeente
Weststellingwerf heeft plaats gevonden door ervaringsdeskundige van de LFB.

Dialoog Meedoen in Weststellingwerf

Op 21 november is er bij de LFB in Wolvega een dialoog gehouden. De dialogen die we hebben gegeven in 2018 organiseren we vanuit de LFB in samenwerking met ZorgVerandert

De burgemeester op bezoek, tijdens de dialoog van Zorg Verandert, bij LFB Wolvega
Wist je dat?
Sanne Kuipers ons team is komen versterken.
Wouter en Harro een cursus vlogen hebben gevolgd.
Marlo druk bezig is met het leren zelfstandig te reizen met de trein.
Theo grootgrondbezitter is geworden, hij heeft namelijk een huis gekocht.
Het project waar Yta, Henk en Theo samen met Inspectie hebben meegewerkt, 2 prijzen hebben gewonnen.
Maritza ons na 4 jaar gaat verlaten.

Interview met: Sanne Kuijpers

Sinds wanneer ben je bij LFB Wolvega?

Ik ben vanaf september 2017 al bij de LFB. Bij stage werd ik niet aangenomen, toen mocht ik van school, waar ik eerst op zat, thuis zitten. Dat heeft mijn moeder toen niet laten gebeuren, die heeft Frank gebeld. Die heeft gezegd ja hoor ze mag komen.

Hoe ben jij bij LFB Wolvega gekomen?

Via de openingsavond, die LFB Leeuwarden had georganiseerd. Daar heb ik gevraagd of ik een keer mocht langs komen. Ik zit er nog en ik hoop dat ik hier nog heel lang mag blijven.

Hoe vind je het bij LFB Wolvega?

Heel erg leuk. De collega’s zijn heel leuk om mee samen te werken en om mee te ouwehoeren.
Wat zijn jou taken bij LFB Wolvega?

De mail bekijken, als we de opdracht krijgen dan kan ik een presentatie geven, interviews afnemen voor de Zorgkaart Nederland en casus lessen.

Wat wil je nog graag bij LFB Wolvega leren?

Om nog zelfstandiger te worden en de presentaties niet op te lezen maar gewoon te presenteren.

Wat kunnen jij en de LFB Wolvega betekenen voor mensen met een beperking?

Dat zij er ook bij horen in de maatschappij, dat ze niet het buitenbeentje zijn en dat ze ook gewoon kunnen werken.

Dialogen Zorg Verandert gebiedsteams Weststellingwerf

Op 24 september, 1 en 8 oktober heeft LFB Wolvega samen met Zorg Verandert een dialoog georganiseerd voor de gebiedsteams van de gemeente Weststellingwerf en de zorgvragers uit deze gemeente.

Kerstafsluiting Zorg Verandert & LFB

Op dinsdag 11 december hebben LFB Wolvega en Leeuwarden een gezamenlijke afsluiting gehad van het project Zorg Verandert. Dit was ook gelijk een gezamenlijke kerstviering.

Contact gegevens
LFB Wolvega

Willem Lodewijkstraat 68

8471 BL Wolvega
Telefoon: (0561) 610010
20 aug 2018

Activiteitenschema Hangaut september t/m december

Beste deelnemers van Hangaut,

Als bijlage vinden jullie het activiteitenschema van Hang-Aut voor de maanden september tot en met december 2018. In dit schema staat welke activiteiten we gaan doen en de datums wanneer we deze doen.

Degenen die al langer bij Hang-Aut komen zijn met het onderstaande bekend, maar het is wel goed dat iedereen ervan op de hoogte is:

Voor elke activiteit maken we een uitnodiging waarin we meer informatie geven over de desbetreffende activiteit, bijvoorbeeld het tijdstip en de kosten voor deelname.

Deze uitnodigingen plaatsen we anderhalve tot één week van tevoren op onze website www.hangaut-leeuwarden.nl.

Ook is het mogelijk dat we je de uitnodigingen toe mailen. Als je hier interesse voor hebt kun je een mailtje sturen naar hangaut.leeuwarden@humanitas.nl

Groetjes,

Het soosteam

09 jul 2018

Uitnodiging NAH Lotgenoten

Goedemorgen,

Hier vindt u de nieuwe uitnodiging voor de komende periode van NAH Zorg lotgenoten contact.
Graag tot ziens bij de komende activiteiten!
09 mei 2018

Verslavingsgroep bij Ixta Noa

Vanaf 30 januari starten we bij Ixta Noa Leeuwarden met een wekelijkse verslavingsgroep op de dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

Heb je een verslaving gehad of ben je nog in herstel en heb je behoefte om met lotgenoten jou ervaring te delen?
Loop je nog tegen dingen aan, zit je tussen behandelingen in of ben je net klaar met je behandeling?

De nazorggroep gaat over delen van ervaringen op verslavingsgebied, hoe ga je ermee om in je dagelijks leven, waar loop je nog tegen aan. Dit zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de wekelijkse bijeenkomst aan de willemskade 23 bij Ixta Noa

Voor vragen of om je aan te melden, bel je naar het Praktijkhuis van Ixta Noa Leeuwarden : 058-2133997 of mail je naar leeuwarden@ixtanoa.nl
Er zijn geen kosten aan verbonden.