17 jul 2017

Uitnodiging midgetgolf 30 juli

Op zondag 30 juli gaan we met Sameland midgetgolven bij partycentrum ´t Haske in Joure, Vegelinsweg 20

Aanvang 14:00 tot 15:30 uur.

Bus 95 naar Joure stopt bijna voor de deur van ’t Haske, zie bijgevoegd PDF bestand.

Wil je graag mee, meld je dan nu aan op Sameland2007@gmail.com Mobiel 06-47554193

De eigen bijdrage is € 5.00 inclusief 1 consumptie.

Dit kunnen jullie overmaken op Sameland rekening

NL63 RABO113900201 Rabobank t.n.v. Sameland o.v.v. Midgetgolven.

Maar je mag ook contant betalen bij ’t Haske.

We hopen weer vele mensen te ontmoeten bij deze activiteit.

19 jun 2017

Themamiddag muziek bij Ixta Noa

Op maandagmiddag 3 juli is er een themamiddag muziek (met Henk). Vanaf 14.00 ben je van harte welkom om aan te sluiten. Deze week gaan we het hebben over muziek waar je vrolijk van wordt.

n.b: Ixta Noa zet zich in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun omgeving.
29 mei 2017

Iets Drinken Joure

Dit bericht is van Stichting AsocialeKaart, de organisator van o.a. Iets Drinken, dé netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Iets Drinken wordt georganiseerd samen met enthousiaste vrijwilligers met een vorm van autisme.
Komende maand vindt dit plaats op 2 augustus 2017 in “Grand Café de Jongens van Joure”

Alle informatie over deze avond vindt u onder deze link !

n.b: Iets Drinken. De netwerkborrel voor en door mensen met autisme.

01 mei 2017

Wandelgroep Ixta Noa

Er start een wandelgroep bij Ixta Noa. Elke maandag ochtend starten we om 9.00 uur in het praktijkhuis, daar drinken we samen wat thee/koffie. Om 9.30 uur starten we met wandelen, ongeveer 10.30 uur verwachten we weer terug te zijn in het praktijkhuis. Voel je welkom om aan te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om een keer mee te lopen.

Ixta Noa zet zich in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun omgeving.
10 apr 2017

NAH Zorg-spreekuur

Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert NAH Zorg van 13:30 tot 14:30 uur een spreekuur in Heemstra State. Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan op verschillende manieren ontstaan.

Een CVA, ook wel ´beroerte´ genoemd, is een bekend voorbeeld. Andere oorzaken zijn: vallen, (verkeers-)ongelukken, hersentumoren, zuurstofgebrek en hartfalen. Mensen met (een sterk vermoeden van) NAH en hun naasten kunnen hier informatie krijgen over NAH-specifieke begeleiding en behandeling, mogelijkheden rond second opinion, praktisch-emotionele ondersteuning bij letselschade en lotgenotencontact. Voor het spreekuur kunt u een afspraak maken via het cliëntservicebureau van NAH Zorg; 058-2563839 of info@nahzorg.nl

n.b: Niet Aangeboren Hersenletsel, ten gevolge van welke oorzaak dan ook, anders dan rond of vanwege de geboorte ontstaan.

04 apr 2017

Zelfhulpgroepen in MCL !

Zelfhulpgroepen presenteren zich op infomarkt MCL

Angsten, rouwverwerking, ziektes of verslavingen. Voor elk probleem is vaak wel een zelfhulpgroep waar lotgenoten samenkomen. Maar waar vind je deze? Stichting AanZet organiseerde dinsdag 4 april een zelfhulpmarkt in het MCL in Leeuwarden waar geïnteresseerden meer informatie konden krijgen over de mogelijkheden deze levensuitdagingen te lijf te gaan. GPTV heeft van deze zelfhulpmarkt een reportage gemaakt die de dagen daarna op televisie werd uitgezonden. Een mooie opsteker voor de Zelfhulpgroepen in Friesland !

BEKIJK HIER DE REPORTAGE

20 feb 2017

Ouder-kindcafé Blikspuit opent deuren

Aan Over de Kelders in Leeuwarden komt een ouder-kindcafé. ‘Blikspuit’ is een conceptstore waar ouders kunnen koffiedrinken en kinderen kunnen spelen.Wekelijks worden er workshops en voorlees-ochtenden gehouden en is er een inruilboekenkast. ,,We misten nog een plek in Leeuwarden waar ouders zich met kinderen net zo thuis voelen als in de eigen huiskamer. In Amsterdam zijn zulke plekken, waar we als moeders met veel plezier kwamen’’, zegt eigenaresse Krysten-Aukje van der Zwaag.